خواص یونولیتها ، سبب فراوانی کاربردهای آنها شده است. در ادامه به بررسی مهمترین خواص این محصولات و کاربردهای آنها اشاره می کنیم.
پلاستوفوم که با عناوین دیگری مانند پلی استایرن انبساطی ، یونولیت ، فیبر سفید و … شناخته می شود حاصل فرآورده های نفتی است. ساخت یونولیت به گونه ای انجام می شود که قسمت اعظم آن ( بیشتر از 95 درصد ) را هوا تشکیل دهد و بخش بسیار اندکی از آن ( حدود 5 درصد ) را پلاستیک ها تشکیل دهند.
آشنایی با خواص فیزیکی و مکانیکی انواع پلاستوفوم ها
خواص یونولیتها ، بسیار زیاد است. این محصولات در صنعت خودروسازی ، صنعت لوازم خانگی ، صنعت پزشکی ، صنعت داروسازی ، صنعت مواد غذایی ، صنعت ساختمان سازی و … به کار می روند.
خصوصیات فیزیکی و مکانیکی این محصولات سبب شده است که آنها را جایگزین مصالحی مانند بلوک های سیمانی و سفالی کنند. سال های زیادی از ابداع یونولیت ها می گذرد ، اما در دهه های اخیر به استفاده از آنها توجه بیشتری شده است.
پلاستوفوم ظاهراً یک ماده سفید رنگ است که با دیدن ظاهر آن گمان نمی کنید که تا این اندازه خاصیت داشته باشد. این ماده ، متخلخل و خنثی است و هیچ واکنش شیمیایی در آن رخ نخواهد داد. خواص یونولیتها ، خارج از حد تصور است. این ماده برای نخستین بار از سوی ادوارد سیمون در سال 1839 کشف گردید. این ماده حاصل انجام فرآیندهایی بر روی استایرن مونومتر است.
پلاستوفوم ها در ابعاد و اندازه های مختلفی تشکیل می شوند تا برای کاربردهای مختلف مناسب باشند. همچنین تولید پلاستوفوم ها با خصوصیات مختلفی انجام می شود. پلاستوفومی که برای ساخت و ساز مورداستفاده قرار می گیرد ، باید متفاوت از پلاستوفوم مخصوص بسته بندی ساخته شود. لذا برای ساخت انواع پلاستوفوم ها از مواد اولیه ای با کیفیت و خصوصیات مختلفی استفاده می شود. البته نوع مواد اولیه ساخت تمامی پلاستوفوم ها ، یکسان است.
مهمترین خواص یونولیتها چیست ؟
اگر می خواهید با پلاستوفوم ها بهتر آشنا شوید و سپس به خرید آنها اقدام کنید ، موارد زیر را مطالعه بفرمایید :
یونولیت ها عایق حرارت هستند
بله ، یکی از بهترین خصوصیات پلاستوفوم ها ، خاصیت عایق حرارتی است. این مواد در رویارویی با کاهش دما ، سریعاً ضریب حرارتی خود را کم کرده و در زمان افزایش دما ، متقابلاً ضریب حرارتی خود را بالا می برند. مقاومت پلاستوفوم ها در مقابل حرارت ، بسیار بالا است. هر چه یونولیت ها ضخیم تر باشند ، مقاومت حرارتی بیشتری خواهند داشت. پلاستوفوم های کندسوز در صورت ترکیب با مواد خاص نسبت به پلاستوفوم های بسوز از مقاومت بیشتری برخوردار هستند.
پلاستوفوم ها دارای فشردگی زیادی هستند
از مهمترین خواص یونولیتها می توان به فشردگی بسیار زیاد آنها اشاره کرد. پلاستوفوم ها با وجود فشردگی بسیار خوب ، منعطف پذیر هستند. البته ناگفته نماند که انعطاف پذیری پلاستوفوم ها به مقدار ضخامت و چگالی آنها وابسته است. اگر یونولیت ها بسیار ضخیم باشند و دانسیته بالایی داشته باشند ، انعطاف پذیری کمتری دارند. اگر برای کاربرد موردنظر خود به دنبال یونولیت هایی با حداکثر انعطاف پذیری هستید ، باید یونولیت های نازک تر را خریداری کنید که برای خم کردن آنها مشکلی نداشته باشید.
یونولیت عایق رطوبت است ( بررسی خواص یونولیتها )
یونولیت ها این قابلیت را دارند که رطوبت را دفع کنند و از انتقال رطوبت و آب جلوگیری کنند. مقاومت این مواد در برابر رطوبت و آب ، بسیار عالی است. اگر به دنبال یک عایق رطوبتی بسیار مناسب برای کاربرد موردنظر خود هستید ، پلاستوفوم را انتخاب کنید.
یونولیت تحمل فشار بالایی دارد
یکی دیگر از خاصیت های پلاستوفوم ها این است که در برابر فشار و ضربه ، از مقاومت عجیبی برخوردار هستند. ظرفیت تحمل فشار در یونولیت ها با توجه به خصوصیات آنها مختلف است. هر اندازه که یونولیت ها از چگالی بالاتری برخوردار باشند ، در مقابل برش و خم شدن و فشار از تحمل بیشتری برخوردار هستند.
وارد نشدن به واکنش های شیمیایی ( بررسی خواص یونولیتها )
پلاستوفوم ها زمانی که با اسیدها تماس پیدا می کنند ، هرگز دچار واکنش نمی شوند. در واقع پلاستوفوم ها خنثی هستند. ولی زمانی که پلاستوفوم ها با حلال ها تماس پیدا می کنند ، سریعاً واکنش نشان می دهند. جهت رنگ کاری و چسباندن فوم ها باید از مواد مخصوصی استفاده کرد تا مشکلی برای آنها ایجاد نشود. اگر به چندین نکته کوچک توجه داشته باشید ، هرگز در استفاده از پلاستوفوم ها دچار مشکل نخواهید شد.
کاربردها با توجه به خواص یونولیتها
خواص فیزیکی و مکانیکی پلاستوفوم ها سبب شده است که از آنها در ساختمان سازی استفاده کنند. همچنین این خواص موجب استفاده از پلاستوفوم ها در بسته بندی ، خودروسازی ، تولید لوازم خانگی ، تولید لوازم تحریر و … شده است.
وزن اندک ، قابلیت بازیافت ، عایق صوتی خوب ، عایق حرارتی ایده آل ، عایق رطوبتی بسیار عالی و … از خصوصیاتی هستند که موجب بکارگیری پلاستوفوم در موارد گوناگون شده اند.
کلام آخر
با مهمترین خواص یونولیتها آشنا شدیم. هر یک از این خواص در استقبال بالا از استفاده از پلاستوفوم ها در صنایع و کسب و کارهای گوناگون نقش دارند. شما با استفاده از پلاستوفوم های مرغوب و باکیفیت می توانید به اهداف موردنظر از استفاده از آنها دست پیدا کنید. لذا باید به خرید پلاستوفوم های باکیفیت و مرغوب توجه بسیار زیادی داشته باشید و از هر تولیدکننده ای به خرید این محصولات اقدام نکنید.
این محصولات با خواص زیادی که دارند ، موردتوجه افراد قرار گرفته اند. برای این محصولات نمی توان معایب خاصی را عنوان نمود. اما مقاومت ضعیف آن در برابر برخی از حلال ها از نظر برخی از کارشناسان ، نقطه ضعف یونولیت است. اما اگر حلال های آلی برای آنها استفاده نشود ، هیچ مشکلی بوجود نخواهد آمد. اگر کیفیت و مرغوبیت یونولیت ها بسیار زیاد باشد ، شاهد پر رنگ تر بودن خواص یونولیتها خواهیم بود. به طور مثال یک پلاستوفوم با کیفیت بالا می تواند برای عایق سازی رطوبتی بهتر از یک پلاستوفوم با کیفیت پایین عمل کند. این مسئله در رابطه با سایر خواص یونولیت نیز صادق است.