آشنایی با مراحل دیوارچینی

مراحل دیوارچینی
دسته بندی:
چکیده محتوا
آشنایی با مراحل دیوارچینی

مراحل دیوارچینی باید با دقت و نوبت انجام شود تا دیوار احداث شده به صورت تراز، مستحکم و صاف باشد و هیچ نقصی نداشته باشد.

تمامی مراحل ساختمان سازی نیاز به دقت و توجه دارند. برای اجرای هر یک از بخش های ساختمان سازی باید به یک سری نکات توجه نمود و به اصول خاصی توجه داشت. در استفاده از هر یک از مصالح ساختمانی مانند یونولیت، میلگردها، سرامیک، سنگ ها، سفال ها و … باید دقت کرد که حاصل کار قابل قبول باشد و ایضاً مصالح ساختمانی کمتری به هدر رود.

یک نکته مهم دیگر، انتخاب درست مصالح ساختمانی می باشد. برای اجرا و احداث هر قسمتی از ساختمان، ممکن است مصالح مختلفی وجود داشته باشد که انتخاب مناسب ترین آنها، اهمیت زیادی دارد. برای مثال یونولیت نسبت به مصالح ساختمانی مشابه از قیمت مناسب، خاصیت عایق پذیری بالا، مقاومت فشاری و ضربه ای بالا، دوام بسیار زیاد و سایر خصوصیات مثبت برخوردار است. بنابراین در موارد درست و بجا باید به سایر مصالح ترجیح داده شود. حال به مراحل دیوارچینی می پردازیم و درباره مصالح مناسب اجرای آن صحبت می کنیم.

دیوار چینی چیست ؟

دیوارچینی، پروسه ای است که به کمک آجر، بلوک های سفالی، بتنی و … اجرا می شود. برای احداث یک دیوار ممکن است به چسب، ملات و … نیاز باشد. دیوارچینی، یکی از اصلی ترین مراحل ساخت و ساز است که اجرای درست آن، در کیفیت و مقاومت سازه تا حدی اثرگذار می باشد.

دیوارچینی با هدف تفکیک فضا انجام می شود. برای اجرای دیوارچینی می توان از مصالح ساختمانی مختلفی استفاده نمود که برخی از آنها قدیمی و برخی دیگر مدرن و جدید هستند. به طور مثال آجر از مصالح ساختمانی قدیمی و دیوارهای پیش ساخته تری دی پنل از مصالح ساختمانی جدید هستند.

برای اینکه مراحل دیوارچینی به درستی انجام شود و استحکام دیوار احداث شده قابل قبول باشد، باید از مصالح ساختمانی باکیفیت استفاده نمود و به اجرای کار توسط یک بنای ماهر و متخصص اهمیت داد. با احداث اصولی و دقیق دیوارها می توان هزینه های تعمیرات و نگهداری را به حداقل رساند و طول عمر ساختمان را افزایش داد.

عایق سازی دیوارهای ساختمان اهمیت زیادی دارد. اغلب ساختمان های امروزی از تعداد بی شماری واحد تشکیل شده است که زمینه را برای سکونت یا فعالیت تعداد بالایی از افراد فراهم می کند. سکونت در چنین ساختمانی با جمعیت بالا در صورت بی توجهی به عایق سازی درب و دیوارها و سقف و … بسیار دشوار خواهد بود. لذا برای احداث دیوارها باید از مصالحی استفاده نمود که از خاصیت عایق پذیری بالایی برخوردار باشند. یونولیت، مصالح مناسبی برای عایق کردن سقف و دیوارهای ساختمان می باشد.

مراحل دیوارچینی و ابزار و مصالح موردنیاز برای اجرای آن

دیوارهای یک ساختمان شامل دیوارهای باربر، دیوارهای غیرباربر و دیوارهای محوطه می باشند که برای اجرای هر کدام باید به نکات و دستورالعمل هایی توجه داشت. اصلی ترین مصالح احداث دیوار، آجر و ملات می باشد. همچنین برای انجام این کار به شمشه، شاقول، کمچه، تخته ماله و … نیاز است.

مراحل انجام کار بدین صورت است که ابتدا ردیف اول تمامی دیوارها کار می شود. سپس باید شمشه های فلزی نصب شوند و دیوارها یک به یک شاقول شوند. در نهایت باید شمشه ها با اتصال به کف و سقف ساختمان فیکس شوند و دیوارها توسط ریسمان کشی به صورت ردیف به ردیف کار گذاشته شوند و بالا روند.

این مراحل دیوارچینی به صورت کلی می باشد. حال با توجه به اینکه برای دیوار از چه مصالحی استفاده می شود و نوع دیوار احداثی چه می باشد، مراحل اجرای دیوار متفاوت است. رعایت اصول و استانداردها در دیوارچینی از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

برخی از اصول قابل توجه برای احداث دیوار

برای اجرای دیوار باید به نکات زیر توجه داشت:

– پیش از آغاز دیوارچینی بهتر است یک ردیف از آجرها در مجاورت یکدیگر قرار بگیرند و با توجه به نقشه آرایش شوند تا از بروز بسیاری از نواقص جلوگیری کرد.

– پیش از شروع دیوارچینی با آجر یا بلوک، حتماً این مصالح خیس شوند. اگر این مصالح خیس نشوند، آب ملات را به خود گرفته و مقاومت و قدرت ملات را کاهش می دهند. در اجرای مراحل دیوارچینی حتماً به این نکته توجه داشته باشید.

– دیوارها باید دست کم سه روزی یکبار آب پاشی شوند تا ملات به حداکثر مقاومت برسد و با مشکلاتی مانند ترک خوردگی مواجه نشود.

– تمام دیوارها باید تا انتها تراز شوند و حفره های موجود در آنها با ملات پر شوند.

– بندهای قائم بلوک های دو ردیفه پشت هم هرگز نباید به دنبال هم باشند. زیرا ضعیف می شوند. ضخامت بندهای افقی بایستی حدود 1 الی 1.5 سانتی متر باشد.

– شاقول بودن دیوارها، اهمیت زیادی دارد و موجب استحکام دیوار می شود. نازک کاری دیوارها در چنین شرایطی راحت تر است.

– در اجرای مراحل دیوارچینی ساختمان های بتنی به منظور ممانعت از نمای بد راه پله ناشی از بیرون زدگی تیرها، دیوارچینی ها بایستی همباد وجه داخلی تیرها صورت بگیرد و لغازها در بخش بیرونی سازه شکل بگیرد.

– به منظور بوجود آوردن یک تکیه گاه خوب و ممانعت از ریزش دیوارها به دلیل زمین لرزه بایستی محل اتصال دیوار و سقف با استفاده از آجر فشاری یا بلوک به صورت مایل با اندکی ضربه اجرا شود.

– نقاط سوراخکاری تأسیسات گوناگون مکانیکی و برقی در واحدهای مجاور یکدیگر باید مقابل یکدیگر نباشد. زیرا درغیراینصورت، مقاومت دیوارها به شدت کاهش پیدا می کند و صوت را کاملاً انتقال می دهد.

بررسی خلاصه وار مراحل دیوارچینی

اجرای دیوارها با استفاده از مصالح مختلف به شکل متفاوتی انجام می شود. زمانی که برای اجرای دیوار از مصالحی مانند بلوک های سفالی، بلوک های سیمانی، بلوک های اتوکلاو، بلوک های پرلیتی، پانل های گچی و … استفاده می شود، معمولاً از یک قاعده کلی برای اجرای دیوار استفاده می شود.

رگه چینی، شمشه گذاری، بلوک گذاری و … اصلی ترین مراحل اجرای دیوار هستند. این کار باید توسط یک فرد متخصص و با توجه به نکات گفته شده انجام شود. تمامی سازه ها به دیوار نیاز دارند. بنابراین باید اهمیت اجرایی آن را درنظر گرفت تا ضمن زیبایی، از تخریب دیوارها در زمان زمین لرزه جلوگیری شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید و قیمت یونولیت در چالوس

خرید و قیمت یونولیت در چالوس

خرید و قیمت یونولیت در چالوس را بررسی نموده و با دستاوردهای استفاده از این محصول در کاربردهای مختلف آشنا می شویم. یونولیت یا پلاستوفوم

مشاهده »