تولید یونولیت

دسته بندی:
چکیده محتوا
تولید یونولیت

در سال های اخیر از واژه یونولیت بسیار استفاده شده است . در این مقاله قصد داریم تا شما را با تولید یونولیت آشنا کنیم. یونولیت که به فیبر سفید نیز معروف است ماده ای سبک که در زندگی ما بسیار کاربرد دارد از این ماده در ساختمان سازی , صنایع بسته بندی , عایق کاری و غیره استفاده می شود . رنگ این مواد سفید است . این مواد از فرآیندهای پتروشیمی ساخته شده و نوعی پلیمر عایق رطوبت , دما و صدا است. معادل انگلیسی یونولیت Styrofoam است و در ایران به نامهای پلاستوفوم , آکاسیف و یونولیت معروف است . نام ماده اصلی یونولیت پلی‌استیرن انبساطی (Expanded Polystyrene) یا EPS است . در بعضی کشورها به این ماده استایروفوم (Styrofoam) نیز می گویند.

تولید یونولیت در مجموعه کارخانجات تولیدی ایران ورق با کیفیت بالا انچام میگیرد.

کاربرد های یونولیت

این ماده در سال 1839 به وسیله ادوارد سیمون کشف شد . استفاده های زیادی از این ماده می شود از جمله عایق سازی , ساخت وسایل نیازمند عایق حرارتی , بسته بندی وسایل حساس الکتریکی و مکانیکی , یخدان جهت حمل دارو و فرآورده های خونی , حمل محصولات دریایی  و غیره . در سال 1959 یونولیت توسط کمپانی کوپر تولید شد. از یونیولیت برای مکان هایی که آلودگی صوتی بالایی دارند نیز استفاده می شود. از این ماده پر کاربرد برای بنر های تبلیغاتی موقت و در دکوراسیون ساختمان نیز استفاده می کنند.

مزایای استفاده از یونولیت

کاربرد این محصول مزایای قابل توجهی داشته است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از یونولیت باعت مصرف کمتر آهن و فولاد می شود . یونولیت در مقابل زلزله مقاومت خوبی دارد و باعث می شود حجم بتن مصرفی کمترشود . همانطور که گفته شد این ماده عایق خوبی در برابر صدا , حرارت و رطوبت است و حمل نقل آن به دلیل سبکی بسیار آسان است .

کاربرد یونولیت در ساختمان سازی

با گسترش صنعت در جهان و بالا بردن کیفیت نوآوری و خلاقیت های بوجود آمده است .  از جمله این نو آوری ها میتوان به کاربرد مصالح سبک در ساختمان سازی اشاره کرد. در سال های اخیر سعی شده از مصالحی که سبکتر, کارآمدتر و ارزان تر هستند استفاده کرد.

 مزایای استفاده ازبلوک های یونولیتی

• این بلوکه ها عایق حرارت و رطوبت هستند . در برابر آب بسیار مقاوم هستند. و به آسانی باکتری ها در آن رشد نمی کند.

• پلاستوفوم موجود در این بوکه ها باعث می شود ساختمان ها سبک سازی و مقاوم شدن می شود و با این کار امنیت سازه در مقابل حوادث طبیعی بالا می رود. می توان به جای 10 یا بیشتر بلوک سفالی 1 عدد بلوک یونولیتی جایجگزین کرد این کار باعث سبک سازی سازه می شود. وزن به کار رفته در هر بلوک سمیانی حدود 15 کیلوگرم است در حالی که وزن بلوک یونولیتی بسیار ناچیز می باشد.

• کاربرد یونولیت در ساختمان باعث می شود ضایعات و نخاله های ساختمانی کمتری تولید شود و در هنگام جابه جایی خطر کمتری برای کارگران داشته باشد . استفاده از بلوکه های یونولیتی باعث شده وزن ساختمان تا سی درصد کاهش پیدا کند .

• ضربه پذیری بلوک های یونولیتی بالا است و از مقاومت بالایی در برابر زلزله دارند . هنگام نصب این بوک ها نیروی انسانی کمتری نیاز است , به دلیل حمل راحتتر و سبک بودن نسبت به بلوکه های سفالی و بزرگتر بودن سایز این بلوک ها کارگران به راحتی می توانند آن ها را حمل و نصب کنند و باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود.

• هزینه بلوکه های یونولیتی نسبت به مدل های سیمانی و سفالی بیشتر است ولی با وجود صرفه جویی هایی در زمینه استفاده از مصالح , زمان و ساعت کارگری در مجموع اجرای این نوع بلوکه ها مقرون به صرفه تر است .

این بلوکه ها عایق های های بهتری در برابر سروصدا , حرارت می باشد.

تاریخچه استفاده از دیوار پیش ساخته یونولیتی

بیشتر از 40 سال از کاربرد استفاده دیوارهای پیش ساخته یونولیتی می گذرد . استفاده از این نوع دیوار ها در دهه 50 در ایران شکل گرفت اما تا اواسط دهه 70 پیشرفتی نکرد اما در سال های اخیر توجه زیادی کرده است و همچنین سازمان مسکن در سال های 80 و 81 دو جلد کتاب راهنما منتشر کرد که مشخصات فنی دیوارهای یونولیتی پیش ساخته را توضیح داده بود .

ویژگی‌های تری دی پنل پیش ساخته یا یونولیت

پنل های سه بعدی نسوز خواص مفیدی  از جمله سبک بودن, عایق صوتی و حرارتی, استحکام , سرعت در نصب کردن , شکل پذیری و انعطاف پذیری در برابر زلزله و فشار باد را دارا می باشند.

استحکام بسیار خوبی این دیوارها دارند و از دو طرف با جوش به مش محکم و ثابت می شود و امکان انتقال نیروهای عملی به هر سمت امکان پذیر میکند . استحکام این دیوارها با طراحی مناسب بیشتر میشود زیرا تحمل وزن و نقاط جوش درست باعث تقویت شبکه می شود.

استحکام این نوع دیوارها باعث نصب آسان می شود .زیرا:

1. دیوارها خم و یا شکسته نمی شوند.

2. نیاز به نیروی زیادی برای نگهداری دیوارها در وضعیت مورد است.

3. نصب درب و پنجره‌ها ساده شده است.

4. نصب تجهیزات مورد استفاده از جمله  لوله‌های آب و برق و غیره ساده و سریع تر شده است.

5. مقاومت این نوع دیوارها در مقابل آتش به اندازه شبکه سیمی و ضخامت حجم بتن استفاده شده  بستگی دارد . هر چه حجم بتن به کار رفته در دو طرف دیوار بیشتر باشد , مقاومت بیشتری در مقابل آتش از خود نشان می دهد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت یونولیت ورق سنگین و فشرده

قیمت یونولیت ورق سنگین و فشرده

قیمت یونولیت ورق سنگین و فشرده تولیدی برندهای مختلف، متفاوت است و مشتریان باید به تفاوت خصوصیات و کیفیت این محصولات توجه داشته باشند. یونولیت

مشاهده »
یونولیت نما سیمان

یونولیت نما سیمان

یونولیت نما سیمان از انواع یونولیت هایی است که می تواند هزینه اجرای نما را کاهش دهد و سبب سهولت اجرای نما شود. نمای ساختمان،

مشاهده »