یونولیت برش سی ان سی

یونولیت برشی سی ان سی
دسته بندی:
چکیده محتوا
یونولیت برش سی ان سی

یونولیت برش سی ان سی  CNC در مواقعی که تعداد سفارش ها کم است کمک می کند تا یونولیت ها در ابعاد درخواستی برش بخورندبه منظور برش سی ان سی یونولیت در ابتدا باید نقشه طرح سفارشی روی یک محور دو بعدی ایکس و ایگرگ رسم شود بعد از آن شکل سه بعدی ترسیم می گردد. این طرح کلی توسط برنامه نویس به کامپیوتر داده می شود و دستگاه سی ان سی این برنامه را تحت عنوان کد جی می خواند و برش را طبق آن انجام می دهد.

یونولیت برشی سی ان سی

معمولا بلوک های یونولیتی در ابعاد 1 متر در دو متر تولید می شوند که با دستگاه سی ان سی می توان ابعاد دلخواه یونولیت را ایجاد کرد.

در مواردی هم مشاهده می شود که یونولیت را با استفاده از سیم داغ برش می دهند.

برش یونولیت بسیار ساده می باشد به همین دلیل یونولیت ماده ای مناسب برای ماکت سازی، مجسمه سازی و ساخت کار دستی می باشد. به همین منظور می توان برای برش قطعات یونولیت از اره، چاقو و یا کاتر استفاده کرد  و بعد از آن هم می توان از سمباده برای صیقل دادن به آن بهره گرفت.

همین راحتی کار با یونولیت باعث شده تا امروزه در تمامی صنایع کاربرد داشته باشد و برخی از صنایع نیاز و وابستگی خود را نسبت به آن اعلام دارند.

 تولید یونولیت سی ان سی به چه صورت است؟

در ابتدا بهتر است بدانید که یونولیت از ماده ای به نام پلی استایرن به دست می آید. این ماده در ابتدا باید یک بار پخت شود و بعد از آن ذرات پلی استایرن را درون قالب های در خواستی تزریق می کنند و در برابر حرارت خاصل از بخار آب قرار می دهند. این ماده در این حالت گاز پنتان درونش را آزاد می کند و حدود 40 برابر حجیم تر می شود. این کار باعث می شود تا پلی استایرن در ابعاد و اشکال مختلف درآید.

یونولیت ها بسته به کارایی در ابعاد مختلف از 5 سانتی متر تا 2 متر طول و در عرض هایی از 1 تا 125 سانتی متر در ضخامت هایی از 8 میلی متر قابل سفارش هستند.

در ابعاد خیلی بزرگ با ضخامت های زیاد معمولا در ساختمان سازی به کار می رود. در ابعاد کوچک تر معمولا برای ماکت سازی، مجسمه سازی و گلسازی نیز کاربرد دارد.

به طور کلی یونولیت ها را برحسب چگالی یا دانسیته دسته بندی می کنند. معمولا برای بلوک های سقفی باید دانسیته یونولیت 12 باشد در غیر این صورت وزارت مسکن آن را رد می کند. چگالی یا فشردگی در واقع نسبت جرم ماده به حجم آن می باشد که با کیلوگرم بر متر مکعب بیان می شود. هر چه چگالی یا فشردگی یونولیت بیشتر باشد گران تر می شود بنابراین مرغوبیت بیشتری خواهد داشت.

اما معمولا برای انبوه سازان به صرفه نبوده و از یونولیت هایی با چگالی بین 6 تا کیلوگرم بر متر مکعب کار می کنند.

زمان پیدایش یونولیت سی لان سی در ایران

حدود 50 سالی می شود که یونولیت به ایران راه یافته و در صنایع مختلفی کاربرد دارد. یونولیت نام تجاری این ماده می باشد که در واقع اولین شرکت تولید پلی استایرن انبساطی می باشد. در حال حاضر که این شرکت دیکر فعالیت ندارد هم این ماده را با این نام می شناسند.

اولین بار ماهیت یونولیت را آلمان ها دریافت، چراکه برای اولین بار از آن ها برای شناور ماندن بر روی اب و عبور از دریا استفاده کردند.

در آن زمان ها یخدان ها نیز از یونولیت بود و در سرد خانه ها نیز از این ماده استفاده می شود.

امزوه اما با گسترش استفاده از یونولیت و توسعه علم و صنعت، پلی استایرن انبساطی جایگاه ویژه ای در بین صنایع پیدا کرده است.

کاربرد یونولیت سی ان سی در صنایع ساختمان سازی

یونولیت ها در ساختمان ها به عنوان بلوک های سقفی، دیوار پوش و استفاده در گرمایش از کف نقش دارند. همچنین به راحتی می تواند میزان مصرفی مصالح ساختمنی را به حداقل مقدار ممکن برساند و به طور کلی باعث کاهش وزن ساختمان شود. همچنین به عنوان عایق رطوبتی و حرارتی می تواند از اتلاف انرژی هم جلوگیری کند. در برابر زلزله ساکنین و ساختمان را از صدمات شدید حفظ می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *